Projectes

PROJECTES

Tant des de l’Espai Jove Remolí com des de l’Oficina Jove cerquem millorar la qualitat de vida dels i les joves d’Esplugues a través d’accions que promoguin els seu apoderament i l’acompanyament en el seu creixement i desenvolupament vital.

Apostem per la creació de projectes i espais en què els joves puguin ésser partíceps d’allò que passa en el seu entorn, en el seu barri, comunitat... i esdevinguin protagonistes de la vida pública.

Enguany, l’Esplujove desenvolupa els següents projectes:

Audiència Pública als nois i noies

Procés de participació adreçat a l'alumnat de 4t d' ESO dels instituts públics de la ciutat que impulsa espais de debat i de generació de propostes entre els i les joves. A la ciutat d’Esplugues va iniciar-se al curs 2007-2008.

Cada any es treballà un tema diferent. El centre d’interés per al curs 2018-2019 gira entorn del Pla local LGBTI d’Esplugues de Llobregat. Els i les joves han d’elaborar propostes per sensibilitzar i prevenir la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere.

Vídeo de l'XI edició (curs 2017-2018)

 

 

 

Influjoves

El projecte Influjoves es va engegar durant el curs 2017-2018 amb l'objectiu de fomentar la informació i la participació del jovent d'Esplugues, concretament dels i les joves que van als instituts. Aquest projecte neix de la idea que hi pugui haver informació de manera permanent a l'Institut sense la necessitat que el dinamitzador hi hagi de ser cada dia.

Per al curs 2018-2019 es va tornar a preparar un procés de selecció i es van seleccionar sis joves estudiants dels centres educatius, dos joves de l'INS Joanot Martorell, dos de l'INS Severo Ochoa i dos de l'INS La Mallola.

Aquesta és la foto dels INFLUJOVES d’enguany

 

 

PIDCES

El Programa PIDCES es basa en l’establiment de Punts d’Informació Descentralitzada als Centres d’Educació Secundària. Actualment n’hi ha als tres instituts públics del municipi: IES La Mallola, IES Joanot Martorell i l’IES Severo Ochoa.

Aquests punts cerquen esdevenir el nexe entre els equipaments juvenils i els centres educatius per tal d’apropar la informació dels serveis juvenils als mateixos joves. El programa es desenvolupa a través de l’establiment dels punts mòbils als instituts, activitats de sensibilització i campanyes puntuals.

 

Projecte d'acompanyament educatiu. Reforç escolar per a joves

Tallers de reforç escolar per a joves dels centres educatius d´Esplugues per promoure l’èxit educatiu (dins el Pla Educatiu d’Entorn).

Horari
Dilluns a dijous de 17:30 a 18:30

Lloc
Oficina Jove d’EmancipacióEspai Jove Remolí