PROJECTES

Tant des de l’Espai Jove Remolí com des de l’Oficina Jove cerquem millorar la qualitat de vida dels i les joves d’Esplugues a través d’accions que promoguin els seu apoderament i l’acompanyament en el seu creixement i desenvolupament vital.

Apostem per la creació de projectes i espais en què els joves puguin ésser partíceps d’allò que passa en el seu entorn, en el seu barri, comunitat... i esdevinguin protagonistes de la vida pública.

Enguany, l’Esplujove desenvolupa els següents projectes:

Audiència Pública als nois i noies

Procés de participació adreçat a l'alumnat de 4t d' ESO dels instituts públics de la ciutat que impulsa espais de debat i de generació de propostes entre els i les joves. A la ciutat d’Esplugues va iniciar-se al curs 2007-2008.

Cada any es treballà un tema diferent. El centre d’interés per al curs 2018-2019 gira entorn del Pla local LGBTI d’Esplugues de Llobregat. Els i les joves han d’elaborar propostes per sensibilitzar i prevenir la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere.

Vídeo de l'XI edició (curs 2017-2018)

 

 

 

Influjoves

El projecte Influjoves es va engegar durant el curs 2017-2018 amb l'objectiu de fomentar la informació i la participació del jovent d'Esplugues, concretament dels i les joves que van als instituts. Aquest projecte neix de la idea que hi pugui haver informació de manera permanent a l'Institut sense la necessitat que el dinamitzador hi hagi de ser cada dia.

Per al curs 2018-2019 es va tornar a preparar un procés de selecció i es van seleccionar sis joves estudiants dels centres educatius, dos joves de l'INS Joanot Martorell, dos de l'INS Severo Ochoa i dos de l'INS La Mallola.

Aquesta és la foto dels INFLUJOVES d’enguany

 

 

 

Joves pel canvi

El projecte va dirigit a adolescents i joves de 13 a 18 anys que estan vinculats a les organitzacions Espai Jove Remolí i Club Esplai Pubilla Cases, i que estan interessats en participar en les accions ofertes pel projecte. Així com nois i noies derivats de l’EBASP de Can Vidalet, o aquells que es derivin d’altres recursos del barri o dels IES propers al territori. El projecte inicialment aniria destinat a un grup de 15-20 participants totals.

 

PIDCES

El Programa PIDCES es basa en l’establiment de Punts d’Informació Descentralitzada als Centres d’Educació Secundària. Actualment n’hi ha als tres instituts públics del municipi: IES La Mallola, IES Joanot Martorell i l’IES Severo Ochoa.

Aquests punts cerquen esdevenir el nexe entre els equipaments juvenils i els centres educatius per tal d’apropar la informació dels serveis juvenils als mateixos joves. El programa es desenvolupa a través de l’establiment dels punts mòbils als instituts, activitats de sensibilització i campanyes puntuals.

 

Projecte d'acompanyament educatiu. Reforç escolar per a joves

Tallers de reforç escolar per a joves dels centres educatius d´Esplugues per promoure l’èxit educatiu (dins el Pla Educatiu d’Entorn).

Horari
Dilluns a dijous de 17:30 a 18:30

Lloc
Oficina Jove d’EmancipacióEspai Jove Remolí